Kategorier
Dryckesvärlden Intressanta nyheter Nyhetsbrev

Vin och whisky i stor investeringsbluff

Bedragare fortsätter att lockas av alla lättlurade människor som vill investera i vin och andra alkoholdrycker. Nu senast har FBI jagat upp en av dem: engelsmannen Casey Alexander.

Den 26-åriga londonbon lovade pensionärer i USA guld och gröna skogar utan någon skam i kroppen. 

– Han har använt osedvanligt aggressiva metoder för att lura de intet ont anande pensionärerna via en rad investeringsbolag, förklarar utredarna på FBI.

Totalt har Casey Alexander fått in cirka 130 miljoner kronor och kan se fram emot upp mot tjugo år bakom lås och bom.

Casey Alexander startade tre företag – Windsor Jones, Charles Winn och Vintage Whiskey Casks för investeringar i vin och whisky. Därefter skaffade han telefonnummer till äldre amerikaner och satte igång sin bedrägliga försäljningskampanj. 150 pensionärer gick på bluffen och transfererade pengar till bolagen. Några bevis på att dryckerna verkligen fanns i bolagens ägo fick de dock aldrig och misstankarna växte ända till FBI slog till.

De mesta handlade om att investera i fine wines från Bordeaux – men Casey Alexander lovade också pensionärerna hög avkastning genom att  de skulle satsa pengar i skotsk single malt.

Ett av offren, en 89-åring från Ohio, satsade 300 000 dollar för att investera i sällsynta söta viner och för att betala för ett påstått förvaringsskåp i Frankrike.

Allt rapporterat av Decanter. Läs mer här.

Läs även
För femte gången lanseras nu Årets rätt – ett koncept skapat…