Kategorier
Nyhetsbrev Restaurang-bar-café

Vyn är Daniel Berlins nya gastronomiska mästerverk

Visst var Daniel Berlins krog i Skåne-Tranås ett mästerverk. Där skapade han ett världsrykte med sitt innovativa skånska kök – med två Michelinstjärnor som resultat – och tusentals hängivna besökare. Nu är det dags för ett än större mästerverk: Vyn på Österlen, alldeles nära havet i söder.

Restaurang Vyn har kanske inte ett internationellt gångbart namn. Men för oss svenskar står det klart – här handlar om läget på Österlens allra sydligaste kust med utsikt över Östersjön. Siktet är högt ställt  – om möjligt än högre än den tidigare Daniel Berlin Krog.

Vy från Vyn.

– Vår ambition är att skapa en upplevelse som erbjuder säsongsbetonad mat med rötter i den skånska och skandinaviska floran och faunan, förklarar Daniel Berlin.

Men samtidigt, påpekar han, ska det finnas gott om tid och möjlighet att varva ner och begrunda de vackra omgivningar – både före, under och efter måltiden.

För att leva upp till detta finns också ett hotell med 14 rum, en privat matsal och en mat- och vinbar. Den senare delen är separat och öppen för drop-in-besök. Till anläggningen hör också sju hektar mark där det redan är planerat för egna odlingar.

Vyn öppnar för sina första gäster den 25 oktober.

Läs mer här.

Läs även
Vår svenska mästarkock Mathias Dahlgren är Sveriges enda guldmedaljör i…