Kategorier
Bok

Njuta

Njuta korad till världens bästa Food & Drink-bok

Det gastronomiska verket Njuta utsågs den 3 juni 2022 till bästa bok i klassen ”Food & Drink” i Gourmand World Cookbook Award – en världsomspännande jurybedömd tävling där fler än 1 500 böcker från över 200 länder deltog.

Bäst i världen

Marmiterna, gastronomin och måltiden

Njuta: En antologi, red. Ulf Strömqvist 2021

En annorlunda bok om matlagning, middagar, krogupplevelser, mat&vinresor. En gastronomisk förening gör en fördjupning inom gastronomin: råvarorna, matlagningen, presentationen, i måltiden med alla dess aspekter. Sveriges matprofiler Tareq Taylor, Tina Nordström, Niklas Ekstedt och välkända gästskribenter ger sin syn. En inspirationsbok med läckra bilder om att NJUTA i kök och vid bord.

Ur innehållet

Lovord om Njuta

Köksmästare för en kväll • Mise en place • Bland stjärnor och tapas • I El Bullis fotspår • Från gurkskivor till granskott • Angus, Wagyu och Limousin • Havets rikedom och dess årstider • Växtrikets magi –  naturens energi • Hyllning till familjemåltiden • Från jord till bord • Mat och vin i symbios • Alternativa måltidsdrycker

”Titeln på detta praktverk är så passande. Denna bok tar oss till krogen på ett nytt och väldigt inspirerande sätt. Det är inte en kokbok signerad kända kockar. Det är en fullmatad bok med njutning kopplad till matlagning, dryck och krogupplevelser.” 
FEMINA

”Den perfekta boken för seriösa hemmakockar. En inspirationsbok som med avstamp i gastroföreningen Marmiterna berättar om matlagning, middagar och resor. Dessutom medverkar ett flertal kända matprofiler, däribland Niklas Ekstedt och Tina Nordström, i personliga essäer.”
SVENSKA DAGBLADET

”En antologi med texter om mat, dryck, resor, krogar. Här ryms personliga berättelser av t ex Tareq Taylor, Niklas Ekstedt, Tina Nordström och många fler.
En högst njutbar bok att bläddra i och läsa där det faller en in.”
ALLT OM VIN

”En verkligt fin bok för alla som gillar mat och matlagning. Antologiupplägget är mycket intressant. Befriande med en riktig gastronomisk bok som inte fokuserar på recept utan helt på att njuta.”
NEWS 55

”Inspirerande läsning om matlagning och den kunskap som kommer ur att arbeta i ett kök tillsammans, och att dela gemensamma måltidsupplevelser.”
RICHARD TELLSTRÖM, måltidsforskare.

”En imponerande manifestation. I denna bok manar Marmiterna till ständigt nya strävanden mot en förståelse av gastronomin och måltiden som en konstnärlig spegling av människan.”
KARSTEN THURFJELL, Gastronomiska Akademien

Pressbilder nedan

För att ladda hem, klicka och dra till skrivbord.
Dessa bilder är anpassade för webb med 2500px som längsta kant. För högupplöst till tryck kontakta oss.

Läs även
Thirty Winecellars – the Art of Ageing and Appreciating wine…