Kategorier
Bok

Trettio vinkällare

Bäst i världen!

Best of the Best bland dryckesböcker i världen.

Den engelska versionen av Trettio vinkällare – konsten att lagra och njuta av vin – har av Gourmand World Cookbook Award blivit utsedd till Best of the Best – Wine Book of the Year 2023. 

Motiveringen på engelska lyder ”Thirty Wine Cellars, the art of ageing and appreciating wine, is written by the renowned wine expert Johan Magnusson with a huge amount of advices for any wine lover wishing to build a wine cellar thought out for the long term.”

Ett diplom att vara stolt över.

I översättning: ”Trettio vinkällare – konsten att lagra och njuta av vin – är skriven av den välkända vinexperten Johan Magnusson som med sina omfattande råd till alla vinälskare får dem att skapa en vinkällare för framtiden”.

Johan Magnusson har skapat den mest kompletta boken om att lagra och njuta av vin.

Trettio vinkällare – konsten att lagra och njuta av vin

Ett praktverk om konsten att lagra och njuta av vin.

BLÄDDRA I ETT SMAKPROV PÅ BOKEN HÄR

Den kompletta guiden för alla som vill skapa sin egen vinkällare – både vad gäller inredning och viner. Boken ger alla tips och kloka råd. Även för dig som redan har en vinkällare. Halva boken är en bild- och textkavalkad som ger en unik inblick i trettio svenska vinkällare.

Trettio Vinkällare är vinnare i Årets Måltidslitteratur 2022 utsedd av Måltidsakademien med följande motivering:

”Det definitiva referensverket för den som funderar på att lagra vin hemma. Johan Magnusson vet mer än de flesta om hur det går till, och trots mycket hysch har han fått flera samlare att visa sina skattgömmor, för oss att baxna eller imponeras av.”

Gourmand Awards 2022 har utsett Trettio Vinkällare till Årets dryckesbok i Sverige.

”Motivering i sammandrag: I Trettio Vinkällare lyckas Johan Magnusson fånga vinentusiasmen. Här finns ett tydligt budskap: alla kan ha en vinkällare. Johan lär oss allt om hur man bäst vårdar och njuter dessa drycker och hur man praktiskt bygger en vinkällare.”

Bakom Trettio Vinkällare finns Johan Magnusson, en av Sveriges mest välrenommerade sommelierer som bland annat grundat Magnusson Fine Wine. Här delar han generöst med sig av sina kunskaper om vins lagringsegenskaper, vinbedömning och vin som investeringsobjekt – och inte minst om hur man utrustar sin vinkällare.

– Detta är mitt bidrag till det jag tycker tillhör livets väsentligheter: att unna sig en vinkällare. Till priset av en bättre flaska vin får du här all min kunskap kring hur du som vill anlägga och inreda en egen vinkällare kan göra. Boken erbjuder också många kloka råd och tips till dig som redan förfogar över en, förklarar Johan Magnusson.

Bokens mest unika del är en inblick i trettio av Sveriges mest spektakulära vinkällare i bild och text – från slott till lägenhet. Innehavarna beskriver hur de ser på sitt vinintresse, vad som varit viktigt för dem vid anläggandet och hur de vill utveckla den.

Boken är rikt illustrerad med närmare 200 foton och illustrationer.

Några rubriker
Vinprovning • Vinets karaktär • Lagrade viner och mat • Vinkällarens konstruktion, miljö och utrustning • Buteljlagring • Storlekens betydelse • Lagringsbara klassiska viner • Investera i vin • Vinauktionsmarknaden • Bedöma ett åldrat vin

Om författaren
Johan Magnusson är en välkänd vinprofil med ett gediget kunnande. Bland annat av Sveriges Handelskammare auktoriserad värderingsman för vin och destillat. Driver vinlagringsverksamheten Magnusson Fine Wine i Stockholm samt medverkar i TV- och radioprogram.

Kortfakta
Författare: Johan Magnusson • Titel: Trettio vinkällare – konsten att lagra och njuta av vin • 264 sidor, hårdband • Mer än 200 foton och illustrationer • 210 x 280 mm • ISBN 978-91-85759-14-9 • Ca-pris i bokhandeln 595 kronor

Pressbilder nedan

För att ladda hem, klicka och dra till skrivbord.
Dessa bilder är anpassade för webb med 2500px som längsta kant. För högupplöst till tryck kontakta oss.