Kategorier
Press

Stora Vinskolan korad till världens bästa vinutbildningsbok

Stora Vinskolan av Mikael Mölstad utsågs i världsfinalen den 3 juni i Umeå till bästa bok i klassen ”Wine Education” i Gourmand World Cookbook Award. 

Fler än 1 500 böcker från över 200 länder deltog i tävlingen. På plats i Umeå under prisutdelningen fanns 62 länder representerade.

– Efter att att boken vunnit den svenska uttagningen visste jag ju att det fanns en chans – men när boken på världsfinalen kom upp som etta på skärmen var känslan helt fantastisk, berättar Mikael Mölstad.

Stora Vinskolan är idag ett svenskt standardverk när det gäller vinutbildning. Boken kom första gången ut 1996 – men har sedan i tre olika utgåvor kraftigt omarbetats och vuxit i omfång. Den version som nu blivit bästa vinutbildningsbok gavs ut 2021.

– Den här utnämningen betyder enormt mycket som ett bevis på att det varit värt allt jobb under 25 år att utveckla denna bok till vad den är idag, det peppar mig att gå vidare, förklarar Mikael Mölstad.

Boken Njuta!, även den från Millhouse Förlag, vann samtidigt klassen Food & Drink.

Stora Vinskolan kan användas som läsebok för vinnjutaren som vill lära sig mer eller som uppslagsbok för alla vetgiriga vinälskare. Stora Vinskolan är uppdelad i tolv lektioner för studiecirklar och självstudier med över fyrahundra foton, kartor och illustrationer.